Publicatie: VerhalenVanger

Informatie
Titel
VerhalenVanger
Alternatieve titel
Een spel om levensverhalen met elkaar te delen
Documentvorm/materiaal
boek
Plaats van publicatie
Amsterdam
Uitgever
ZID Theater
Jaar van uitgave
2016
ISBN
978-90-822987-7-2
Introductietekst
Het gezelschapsspel en methodiek De Verhalenvanger is ontwikkeld door theatermakers van ZID en maakt actuele thema’s op een creatieve manier bespreekbaar. De VerhalenVanger is toepasbaar binnen verschillende sectoren zoals cultuur, zorg en onderwijs.
Samenvatting

Spel

VerhalenVanger is een gezelschapsspel dat geschikt is voor diverse leeftijden en doelgroepen. Het spel maakt universele thema's zoals liefde, familie, vriendschap, wereld en vrijheid op een creatieve manier bespreekbaar. Het kan gebruikt worden om een dialoog te starten of om verhalen rondom een bepaald vraagstuk naar boven te krijgen.

Doe & Inspiratieboekje

Bij het spel hoort een doe & inspiratieboekje met tips en trucs, en opdrachten voor het spelen van het spel en het creëren van verhalen. 

Workshops

Theatergroep ZID gebruikt de spelmethode bij verschillende workshops. Tijdens de workshops leren deelnemers om op een theatrale manier hun eigen verhaal te vertellen.
ZID organiseert deze workshops onder andere op festivals, in buurtcentra, bedrijven, scholen en verzorgingshuizen.

Trefwoorden
verhalen, spel, theater, onderwijsmethoden, onderwijsmethoden (vorm), methodiek, workshops, actieve cultuurparticipatie, cultuureducatie, buitenschoolse cultuureducatie, onderwijs, zorg
Auteurs (3)
Auteur
Corporatieve auteur
Rol
K. Spaić
[en anderen]
ZID Theater